پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۵ اسفند ۱۳۸۵، ۱۳:۴۳

/ جایگاه امنیت در جامعه - 6 /

ملت و دولت دو کفه تامین کننده امنیت هستند

ملت و دولت دو کفه تامین کننده امنیت هستند

یک آسب شناس معتقد است که دولتمردان و ملت ، دو کفه تامین کننده امنیت هستند و با هماهنگی این دو ، می توان امنیت پایدار را در سطح جامعه نظاره گر بود.

دکتر مریم یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر ، افزود: میزان سطح آگاهی افکار عمومی بر امنیت جامعه بسیار موثر است.

این جامعه شناس توضیح داد: هنگامی که جامعه ای کنترل جمعیت مناسبی ندارد و مردم روی به سوی افزایش جمعیت می آورند ، باید شاهد مهاجرت ، حاشیه نشینی و در پایان بزهکاری های گسترده نیز بود.

یوسفی ادامه داد: عدم امنیت هنگامی است که فرد نتواند در زمان و مکان مورد نظرش کاری را که تمایل دارد ، انجام دهد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر مردم قانون گریزند و این مسئله به پایین بودن سطح آگاهی و ریشه های تاریخی آن بر می گردد. احترام نگذاشتن به قوانین ، اجرا نکردن برخی قوانین و... به میزان سطح آگاهی عمومی بستگی دارد.

این آسب شناس یادآور شد: البته گاهی اوقات ، دولت نیز کارکرد اصلی خود را در زمینه برقراری امنیت انجام نمی دهد. متاسفانه دولت نه آن گونه که باید بزهکاران را تنبیه و نه شهرواندان نمونه را آن گونه که باید تشویق می کند.

این جامعه شناس ادامه داد: در این حال ، مکانهایی مانند زندانها که باید "دارالتادیب" باشند ، به "دارالتعلیم" برای بزهکاران و برهم زنندگان نظم و امنیت اجتماعی تبدیل شده اند.

یوسفی متذکر شد: دو کفه دولت و ملت ، در تامین امنیت هم پایه و همراه یکدیگر هستند اما از زمان قاجار تا به حال همیشه مردم خود را یک سمت و حکومت را سمت دیگر دیده اند و هیچگاه با یکدیگر همگام و همدل نبوده اند.

وی توضیح داد: چند نسل باید بگذرد تا با آموزش مفید و فراگیر از طریق رسانه ها بتوان امیدی به برقراری کامل امنیت و الزام به قانون در جامعه داشت.

این آسب شناس تاکید کرد: باید به اصلاح و تنظیم فرهنگ پرداخت. امنیت نخواهد بود مگر با غنی شدن فرهنگ و ارائه صحیح آن به نسل های بعدی که در راه هستند.

کد خبر 457311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha